Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

14 Aprilie 2022
Vizualizari: 535
Comentează add

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a subliniat că plăţile pentru energie finanţează maşinăria de război a Rusiei.

Cei care cumpără petrol şi gaze din Rusia "sunt complici ai Moscovei"

sergiu-stet

 Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski. FOTO: https://www.facebook.com/zelenskiy.official

La 50 de zile după ce Rusia şi-a lansat invazia în Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat că statele europene care cumpără, în continuare petrol şi gaze din Rusia, sunt complice la acţiunile Moscovei şi au sânge pe mâini.
 
Într-un interviu acordat BBC, preşedintele Zelenski a subliniat că plăţile pentru energie finanţează maşinăria de război a Rusiei, adăugând că atrocităţile comise de Rusia în Ucraina ameninţă negocierile pentru pace.
 
"Bucea, Borodianka, Mariupol - aşadar, nu este vorba de mine, este mai mult vorba de Rusia. Ei nu vor avea atât de multe oportunităţi să discute cu noi, într-o perioadă lungă. În primii doi ani ai mandatului meu prezidenţial, am făcut tot ceea ce am putut să mă întâlnesc cu ei, să negocieze cu ei, să oprească războiul", a spus Zelenski.
 
El a îndemnat statele occidentale să accelereze ajutorul militar pentru a sprijini forţele ucrainene să facă faţă unei ofensive a Rusiei, aşteptate în estul ţării. 

Etichete Volodimir ZelenskipetrolgazeMoscovarăzboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live