Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Decembrie 2020
Vizualizari: 421
Comentează add

Cetăţenii aflaţi în carantină sau izolare la domiciliu îşi pot exrecita dreptul de vot prin interemediul urnei speciale, în anumie condiţii.

Cei aflați în carantină pot vota „în anumite condiții”

radiojurnal

Cetăţenii aflaţi în carantină sau izolare la domiciliu îşi pot exrecita dreptul de vot prin intermediul urnei speciale, în anumtie condiţii, atrage atenţia Avocatul Poporului.

Cei care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate pot depune cereri pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale, dacă au domiciliul sau reşedinţa în cirumscripţia electorală în care se află secţia de votare, se arată într-un comunicat. Cetăţenii aflaţi în carantină la domiciliu pot vota cu urna specială dacă depun o cerere şi copia deciziei de carantinare.

Condiţii similare sunt şi pentru votanţii aflaţi în izolare, care trebuie să depună în plus biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare emisă de autorităţi, precum şi rezultatul testării COVID-19 pozitiv, din ultimele 14 zile.

Cei în cauză pot transmite prin mijloace electronice Biroului Electoral Central de Cirumscripţie sau Oficiului Electoral, după caz, cererile de vot prin intermediul urnei speciale şi copiile actelor până cel mai târziu mâine, 4 decembrie.


Etichete (ph)urnavotare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live