Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Joi, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Decembrie 2018
Vizualizari: 395
Comentează add

Ucraina a solicitat CEDO să intervină în regim de urgenţă la autorităţile de la Moscova pentru a obţine garanţii în privinţa integrităţii fizice a celor 24 de marinari capturaţi.

CEDO a solicitat Rusiei informaţii despre incidentul naval din Marea Azov

sergiu-stet

 Sala de ședințe CEDO. Foto: Wikipedia.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a solicitat informaţii Ministerului rus al Justiţiei, în urma plângerii depuse de Ucraina în cazul incidentului naval produs în strâmtoarea Kerci.

Autorităţile de la Kiev au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în legătură cu incidentul naval militar din strâmtoarea Kerci, soldat cu sechestrarea a trei nave ucrainene şi a marinarilor ucraineni de către serviciile speciale ruse şi Garda de coastă rusă.

Kievul a solicitat CEDO să intervină în regim de urgenţă la autorităţile de la Moscova pentru a obţine garanţii în privinţa integrităţii fizice a celor 24 de marinari capturaţi de forţele speciale ruse şi Garda de coastă rusă.

Acuzaţi de trecerea ilegală a frontierei ruse şi nerespectarea ordinelor de a se opri, cei 24 de marinari au fost plasaţi în arest pentru o perioadă de două luni, de un tribunal, ei fiind transferaţi în închisoarea Lefortovo din Moscova.

Guvernul ucrainean a solicitat în mod special ca Rusia să ofere îngrijiri medicale marinarilor răniţi şi să furnizeze informaţii despre starea lor de sănătate. CEDO precizează că a cerut pe 30 noiembrie Guvernului Rusiei informaţii despre situaţia marinarilor ucraineni. CEDO a mai solicitat, de asemenea, informaţii despre starea lor de sănătate şi despre îngrijirile care li se oferă.
 


Etichete UcrainaKerciMarea AzovMarea NeagrăRusiamarinariCrimeeaLefortovoCEDOCurte Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live