Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

5 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1431
Comentează add

Regizorul şi preşedintele Festivalului One World Romania, Alexandru Solomon explică într-un interviu pentru Radio Romania de ce avem nevoie să înţelegem trecutul comunist.

Ceauşescu şi căderea comunismului Ceauşescu şi căderea comunismului - Conține audio

carmen-gavrila

 Soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu părăsesc CC al PCR. Foto: Arhivă Reuters.

Regizorul şi preşedintele Festivalului One World Romania, Alexandru Solomon explica într-un interviu pentru Radio Romania de ce avem nevoie să înţelegem trecutul comunist, inclusiv pri intermediul unor documentare ca cel proiectat astazi la sediul Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti. 

In Spaţiul Public European, in sedil Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, va fi proiectat in această seară în în premieră mondială filmul “1989”, care va fi vizionat simultan, cu spectatori din alte 23 de țări. 
 
“1989” este un documentar despre căderea zidului Berlinului, printre protagoniști numărându-se Miklos Nemeth, Mihail Gorbaciov și Nicolae Ceaușescu. 
 
AUDIO: Interviu cu Alexandru Solomon.
 
Documentarul "1989: Un șef de stat se confesează" a fost realizat de un regizor care a primit Oscarul - Anders Østergaard și de Erzsébet Rácz
 
Exact la 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, filmul este proiectat simultan în premieră mondială în peste 15 capitale europene, inclusiv la București, în data de 5 noiembrie.
 
“1989” devoalează jocul politic extrem de riscant care a condus la prăbușirea Cortinei de Fier și, ulterior, a zidului Berlinului, precum și costurile umane ale acțiunilor politice de atunci.
 
Evenimentul este prezentat de Festivalul CPH DOX din Copenhaga și Magic Hour Films și co-organizat de Asociația One World Romania, în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Etichete RegizorpreşedinteFestivalOne World RomaniaAlexandru SolomonReprezentanţa Comisiei EuropeneMiklos NemethMihail GorbaciovNicolae Ceaușescucomunism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live