Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Vasilescu

5 Februarie 2015
Vizualizari: 759
Comentează add

Persoanele cu dizabilităţi nu pot folosi conţinutul web al multor site-uri pentru că nu sunt adaptate nevoilor lor

CE:Accesibilizarea site-urilor instituţiilor din sectorul public CE:Accesibilizarea site-urilor instituţiilor din sectorul public - Conține audio

daniela-vasilescu

 

Studiile arată că în Uniunea Europeană una din şase persoane suferă de o dizabilitate sau are o problemă care îi afecteză sănătatea pe termen lung. În total, înseamnă aproapte 80 de milioane de cetăţeni. Aceste persoane trebuie să beneficieze de un tratament egal din partea celorlaţi cetăţeni, să ducă o viaţă independentă şi să aibă un rol deplin şi activ în societate. Comisia Europeană a venit încă de acum 3 ani cu o propunere de directivă care prevede accesibilizarea paginilor de internet ale instituţiilor din sectorul public.

În Uniunea Europeană este deja implementată legislaţia care le protejează pe persoanele cu dizabilităţi.Persoanele cu handicap trebuie să aibă acces la bunuri, servicii şi la dispozitive de asistare. De asemenea, trebuie asigurat accesul lor la transporturi, la infrastructuri şi la tehnologii ale informaţiei şi comunicaţiilor la fel ca şi pentru persoanele apte. Ultimul raport arăta că în 2011 doar o treime din conţinutul generat de către autorităţile publice din întreaga Uniunea Europeană este accesibil pentru persoanele cu dizabilităţi.

AUDIO:


Etichete Comisia Europeană,accesibilizare pagini internet,persoane cu dizabilităţi,Renate Weber

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live