Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

18 August 2022
Vizualizari: 213
Comentează add

Peste 700.000 de hectare de teren au fost distruse în acest an în întreaga Uniunea Europeană din cauza incendiilor de pădure.

„Cea mai mare suprafaţă afectată de incendii” în UE, din 2006 încoace

mihaela-mihai

Pompier spaniol intervenind la stingerea unui incendiu în nord-vestul țării, august 2022. Foto: MIGUEL RIOPA/ AFP

Realizator: Peste 700.000 de hectare de teren au fost distruse în acest an în întreaga Uniunea Europeană din cauza incendiilor de pădure. Potrivit executivului comunitar, este cea mai mare suprafață afectată de flăcări, de la începutul înregistrărilor comune - în anul 2006.

Reporter: Mihaela Mihai - 700.000 de hectare de teren înseamnă, potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii de la Euronews, de trei ori suprafața Luxemburgului sau echivalentul întinderii Azerbaidjanului. Datele colectate de instituțiile europene arată că cea mai afectată țară de incendiile de pădure din acest an este Spania, unde au ars nu mai puțin de 283.000 de hectare de teren. Pe locul al doilea este România, unde flăcările au distrus peste 150.000 de hectare, iar pe III - Portugalia, unde au ars peste 86.000 de hectare. La rândul ei, Franța a pierdut până acum în acest an, din cauza incendiilor de pădure, o suprafață dublă în comparație cu 2021. 

De la începutul verii - precizează Comisia Europeană - cinci state au cerut ajutor pentru stingerea flăcărilor prin Mecanismul de Protecție Civilă - o platformă comunitară care coordonează și distribuie resursele în situații de urgență. Drept urmare, aproape 370 de pompieri, 29 de aeronave și opt elicoptere au fost mobilizate în întreaga Uniune. În plus, 150 de pompieri din Bulgaria, România, Germania, Franța, Finlanda și Norvegia au fost mobilizați în Grecia, în iulie și în această lună, pentru a veni în sprijinul echipelor locale.


Etichete (ii)incendiieuropa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live