Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

9 Mai 2018
Vizualizari: 1429
Comentează add

După încheierea paradei, toată lumea s-a îndreptat spre mai multe căsuţe de lemn unde oamenii au putut lua câte o porţie de mâncare sau un pahar cu vin, apă sau suc.

Cea mai mare paradă a Victoriei, pe 9 mai, din istoria Rusiei contemporane Cea mai mare paradă a Victoriei, pe 9 mai, din istoria Rusiei contemporane - Conține video

sergiu-stet

 Parada militară de la Moscova din 9 mai 2018.   Foto: kremlin.ru/events/president/news/57436/photos/53420.

Evenimentele de 9 Mai organizate la Moscova în acest an sunt mai ample din istoria Rusiei contemporane, transmite agen'ia TACC. O desfăşurare impresionantă de forţe a avut loc în Piaţa Roşie din Moscova, cu participarea a 13.000 de soldaţi şi sute de vehicule militare. Tehnica de luptă care a defilat prin centrul Moscovei, participând la Parada Victoriei, a fost de-a dreptul impresionantă.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că la această paradă au fost mobilizate 150 de unităţi de tehnică de luptă şi 75 de aparate de zbor, aeronave şi elicoptere militare. Ministrul a confirmat că parada organizată în acest an în Piaţa Roşie din Moscova de 9 Mai este una dintre cele mai spectaculoase din istoria Rusiei. Participarea tehnicii de luptă a fost masivă, cu prezentarea celor mai noi modele de vehicule blindate şi a altor tipuri de mijloace tehnice. În acest an, au participat peste 13.000 de militari ruşi, inclusiv unităţi de elită din alte state.

Militarilor ruşi li s-au adăugat detaşamente de militari din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Mongolia, Turkmenistan, India, Serbia şi China. Parada a fost organizată în patru etape. Parada a început cu prezentarea Gărzii de Onoare în faţa preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi cu intonarea Imnului Naţional al Rusiei. În prima parte, au defilat militarii garnizoanelor militare istorice formate încă în cel de-Al Doilea Război Mondial, urmate de dispozitive de elită, cu mijloace tehnice din Ministerul Apărării, Ministerul rus de Externe, FSB, dar şi de la Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă şi de la Academia şi Şcoala de Poliţie.

Prin Piaţa Roşie au defilat dispozitive de tehnică militară, TAB-uri, instalaţii de rachete antiaeriene, dar şi autospeciale de poliţie, infanterie, mecanizate, pompieri şi maşini din dotarea Serviciului Rus de Informaţii. Manifestările de la Moscova dedicate Zilei Victoriei se vor încheia în această seară cu retragerea cu torţe la care vor participa militari ruşi şi cu un foc de artificii.  De asemenea, la defilarea din Piaţa Roşie au fost prezente cele mai noi modele de tehnică de luptă, cum ar fi tancurile Armata, Bumerang şi Kurganeţ, cu care este dotată Armata Rusiei.

Curioşii au admirat cea mai nouă tehnică blindată a trupelor de aeropurtate BMD-4M şi transportoare blindate Rakuşka. În piaţă au defilat sisteme avansate de artilerie S-400 şi sisteme de de apărare antirachetă şi puşti Panţîr-S1, sisteme moderne de artilerie MSTA-S şi cele de ultimă generaţie Koaliţia-SB, sisteme de rachete tactice Iskander şi cele strategice IARS. Parada se va încheia cu o demonstraţie a avioanelor şi a elicopterelor militare care sunt în dotarea Forţelor Armate Ruse.

Avioane de vânătoare şi cele mai noi bombardiere, aeronave de luptă şi de antrenament, elicoptere uşoare şi cele pentru misiuni tactice vor survola spaţiul aerian al Moscovei în timpul paradei. Orchestera Garnizoanei Militare Moscova a asigurat acompaniamentul Paradei Victoriei de la Moscova. În timpul paradei au fost interpretarte peste 50 de marşuri militare pentru defilare şi alte melodii clasice şi contemporane. Publicul a aplaudat de pe margine defilarea detaşamentelor, a blindatelor, a tunurilor şi a autospecialelor, în timp ce oficialităţile au urmărit parada de pe o scenă amplasată la tribuna din Piaţa Roşie.

Parada, la care au participat numeroşi angajaţi ai instituţiilor militarizate, a fost condusă de comandantul Forţelor Terestre din Federaţia Rusă, general-colonelul Oleg Saliukov. După încheierea paradei, toată lumea se va  îndrepta spre pietonalul din Piaţa Roşie, unde, din mai multe căsuţe de lemn, oamenii pot lua câte o porţie de mâncare sau un pahar cu vin, apă sau suc.


Etichete Serghei ŞoiguArmeniaAzerbaidjanBelarusKazahstanKîrgîzstanMongoliaTurkmenistanIndiaSerbiaChinaFSBArmataBumerangKurganeţRakuşkaBMD-4MOleg Saliukov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live