Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 August 2019
Vizualizari: 401
Comentează add

De la baterii auto până la numeroase alte componente electronice moderne, pentru ca aceste produse să funcţioneze elementul principal este cobaltul.

Cea mai mare mină de cobalt din lume şi-ar putea opri activitatea

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Compania minieră Glencore intenţionează să oprească activitatea de producţie la cea mai mare mină de cobalt din lume, din Republica Democrată Congo, într-o perioadă în care preţul acestui metal a scăzut semnificativ din cauza unei creşteri a livrărilor.
 
De la baterii auto până la numeroase alte componente electronice moderne, pentru ca aceste produse să funcţioneze elementul principal este cobaltul.
 
Preţul metalului a scăzut drastic în timpul acestui an din cauza supra-livrărilor din Republica Democrată Congo, unde se află cele mai mari rezerve din lume. Scăderea preţului a afectat puternic Glencore, în condiţiile în care preţul acţiunilor acesteia a scăzut cu o cincime anul acesta.
 
Într-o scrisoare către angajaţi, conducerea companiei afirmă că producţia va fi oprită pentru că mina nu mai este viabilă economic. Mina este considerată unul dintre principalele active ale Glencore din Republica Democrată Congo şi de acolo anul trecut a fost livrată o cincime din producţia globală de cobalt. 

Etichete GlencoreRepublica Democrată Congocobaltacumulatorienergiebaterii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live