Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

22 Iunie 2014
Vizualizari: 750
Comentează add

Poliția din Atena a confiscat două tone de heroină. O parte din droguri a fost ascunsă în saci cu praf de marmură.

Cea mai mare cantitate de heroină confiscată vreodată în Europa

razvan-stancu

Foto: Arhivă

Circa o tonă de heroină a fost confiscată dintr-un depozit din apropiere de Atena, iar paisprezece persoane au fost arestate, printre care zece indieni, membri ai echipajului unui petrolier, a anunţat duminică poliţia portuară elenă, citată de agenţiile internaţionale de presă.

Potrivit Agerpres, printre persoanele arestate figurează şi doi greci, inclusiv responsabilul societăţii maritime greceşti ce deţine nava Noor One, sub pavilion togolez şi la bordul căreia drogurile au ajuns în Grecia provenind din Oceanul Indian.

Heroina a fost descoperită sâmbătă seară într-un depozit din Koropi, o mare suburbie la 40 de kilometri de Atena unde în urmă cu o săptămână 1,133 tone de heroină au fost descoperite într-un alt depozit.

Autorităţile au arestat atunci unsprezece persoane, printre care şi un armator. Presupusul proprietar al mai multor petroliere din Dubai, acest armator a fost reţinut atunci împreună cu fiul său şi cinci cetăţeni turci.

O parte din droguri a fost ascunsă în saci cu praf de marmură din depozit, iar restul mărfii a fost descoperită la domiciliul armatorului, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Cele două încărcături au ajuns în Grecia la bordul Noor One, care a fost interceptată sâmbătă la Eleusis, un port la vest de Atena, conform unui comunicat al poliţiei portuare.

Cu o greutate totală de peste două tone, cele două încărcături 'reprezintă cea mai importantă cantitate de heroină confiscată vreodată în Europa', a afirmat duminică ministrul grec al marinei comerciale Miltiadis Varvitsiotis într-o conferinţă de presă.


Etichete drogurisacipetroliermarmurătonăheroinăAtenaGreciaechipajpolițieDubai

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live