Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Septembrie 2016
Vizualizari: 604
Comentează add

Cea de-a cincea seară a celui mai important eveniment muzical al toamnei, Festivalul RadiRo, a adus pe scenă cea mai veche orchestră radio din Germania.

Cea de-a cincea seară a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio

radiojurnal

Foto: Concert la Sala Radio.

Cea de-a cincea seară a celui mai important eveniment muzical al toamnei, Festivalul RadiRo, a adus pe scenă cea mai veche orchestră radio din Germania; în acelaşi timp, una dintre cele mai inovative din Europa - Orchestra Simfonică Radio din Leipzig, sub bagheta lui Kristjan Järvi. Dirijorul a împărtăşit câteva impresii despre seara petrecută pe scena Studioului de concerte "Mihail Jora", al Radiodifuziunii Române.

Kristjan Järvi: Mă bucur foarte mult să mă aflu la Bucureşti, pentru că este un loc minunat, cu oameni minunaţi, muzicieni extraordinari şi un spirit foarte frumos. Mă bucur că mi-am adus aici orchestra şi a fost, cred eu, o seară foarte frumoasă. Am cântat Steve Reich; el este unul dintre eroii mei muzicali. Muzica lui a fost urmată de cea a lui Rahmaninov. Am cântat Concertul al IV-lea, cu Denis Kozhukhin, căruia i se potriveşte incredibil această muzică. După aceea, am revenit la Schumann, care are o artă componisitică atât de pilnă de viaţă şi de dragoste; este chiar şi nevrotic, pe alocuri.

Kristjan Järvi, care este şi director de onoare al festivalului, va veni la pupitru pentru a doua oară, diseară. Va interpreta, împreună cu orchestra sa, interludii din opera "Intermezzo", a lui Richard Strauss, "Simfonia Albastră", de Gershwin şi "Lacul lebedelor", de Ceaikovski. Organizat de Radio România, Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo se desfăşoară până sâmbătă, 1 octombrie.


Etichete Festivalul Internaţional al Orchestrelor RadioRadiRo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live