Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

5 August 2014

Comisia a adoptat noi propuneri care vizează reducerea impactului de mediu al clădirilor noi şi renovate prin creşterea eficienţei resurselor

CE vrea clădiri eficiente din punct de vedere energetic CE vrea clădiri  eficiente din punct de vedere energetic - Conține audio

alis-georgescu

 

Prin aceste propuneri, arhitecţii, fabricanţii de produse pentru construcţii, societăţile de construcţii şi toţi cei care doresc să închirieze sau să cumpere o clădire vor avea acces la informaţii mai detaliate cu privire la aspectele de mediu şi de sănătate implicate.

Noile propuneri vor facilita reciclarea deşeurilor din construcţii şi demolări, precum şi reutilizarea acestora pentru construirea de clădiri noi sau renovarea celor existente.

Aceasta înseamnă că în depozite vor ajunge cantităţi mai mici de deşeuri şi că vor fi necesare mai puţine materiale noi. 

Efectele diferitelor opţiuni asupra mediului în fazele de proiectare, construcţie, utilizare şi demolare ar putea fi comparate mai uşor, iar acest lucru ar stimula construirea unor clădiri sustenabile în spaţiul comunitar.
 
Pornind de la această premisă, Comisia va elabora, împreună cu părţile interesate şi cu autorităţile naţionale, un cadru cu un număr limitat de indicatori de evaluare a performanţei de mediu a clădirilor.
 
Obiectivul este furnizarea unui instrument care să poată fi utilizat pretutindeni în Europa, atât de actorii privaţi, cât şi de autorităţile publice. 

AUDIO:

Etichete Janez PotočnikclădiriconstrucţiiComisia Europeană

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live