Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA (continuare) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

7 Iulie 2016
Vizualizari: 1061
Comentează add

Romania si Bulgaria au anuntat deja ca nu vor ratifica acordul pana cand nu va fi rezolvata chestiunea vizelor.

CE va analiza problema vizelor pentru români și bulgari săptămâna viitoare

cerasela-radulescu

Purtatorul de cuvant al executivului comunitar, Margaritis Schinas, confirmă că ministrul canadian al imigraţiei, John McCallum  va fi prezent, luni, saptamana viitoare la Bruxelles, pentru discuţii legate de Acordul comercial Uniunea Europeană-Canada, în special de liberalizarea vizelor pentru români şi bulgari, singurii cetățeni din Uniuunea Europeana care nu beneficiaza de acest regim.

Romania si Bulgaria au anuntat deja ca nu vor ratifica acordul pana  cand aceasta chestiune nu va fi rezolvata.

Purtatorul de cuvant al comisiei europene Margaritis Schinas spune ca  subiectul va fi pe agenda executivului comunitar, saptamana viitoare.

Problema liberalizarii vizelor cu Canada este una care trebuie rezolvata si pot sa confirm ca saptamana viitoare colegiul comisarilor va analiza problema si intr-adevar va veni la Bruxelles ministrul imigratiei al Canadei  a carui vizita este legata de subiectul acesta.

Comisia Europeană  subliniaza ca acordul comercial dintre Uniunea Europeana si Canada este unul bun si doreste ca toate parlamentele statelor membre sa-l ratifice.

În aprilie, Canada şi Statele Unite au primit la dispoziţie încă trei luni pentru a se conforma cu politica UE privind reciprocitatea exonerării vizelor: referindu-se aici la cetatenii romani si bulgari.

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit la mijlocul lunii trecute  la Ottawa cu premierul Canadei, Justin Trudeau, şeful Executivului român precizând că omologul său canadian s-a arătat deschis faţă de o decizie comună, la nivel politic, pentru soluţionarea problemei vizelor pentru cetăţenii români.

Şeful Cancelariei Guvernului României, Dragoş Tudorache, decara la Bucuresti ca se va întâlni luni la Bruxelles cu ministrul canadian al Imigraţiei, John McCallum, pentru a discuta problema ridicării vizelor pentru cetăţenii români.


Etichete vizeromaniacanadabulgariaacordul ue canada

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live