Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Mănuţă

30 Octombrie 2014

Dacă în Germania taxele sunt inexistente,la polul opus,în Anglia,sunt taxele cele mai mari,arată raportul publicat de reţeaua Eurydice

CE-Taxele de studii diferă în Europa CE-Taxele de studii diferă în Europa - Conține audio

daniela-manuta

 

Valorile taxelor de şcolarizare, ale burselor şi ale împrumuturilor acordate studenţilor continuă să difere mult în Europa, potrivit unui raport publicat de reţeaua Eurydice a Comisiei Europene. Raportul cuprinde date din 33 de ţări europene şi conţine o analiză comparativă a taxelor aplicate studenţilor şi a sistemelor de sprijinire a acestora (burse şi împrumuturi).

„Există o necesitate stringentă ca în Europa accesul tinerilor noştri la învăţământul superior să fie îmbunătăţit. Acest fapt nu ar însemna doar creşterea şanselor acestora de a obţine un loc de muncă bun, ci şi o impulsionare a economiilor noastre, care au nevoie de spiritul inovator ţi de creativitatea absolvenţilor talentaţi”, a declarat Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret. „În cazul în care statele membre decid să introducă taxe de şcolarizare, ele ar trebui întotdeauna să aibă la dispoziţie măsuri, incluzând acordarea de burse, pentru a asigura un acces egal la învăţământul superior pentru toţi, în special pentru studenţii din mediile nefavorizate.”

Reţeaua Eurydice a Comisiei Europene oferă informaţii şi analize privind sistemele şi politicile de educaţie europene. Ea constă din 40 de unităţi naţionale, din 36 de ţări participante la programul UE „Erasmus+”.Reţeaua este coordonată şi gestionată de Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură a Uniunii Europene, cu sediul în Bruxelles, care realizează proiectele de studii şi oferă o gamă de resurse online.

AUDIO:


Etichete şcolarizare,studenţi,Uniunea Europeană,taxe,comisarul european pentru educaţie,Androulla Vassiliou

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live