Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

17 Mai 2017
Vizualizari: 1322
Comentează add

Nouă stații de metrou cu o singură intrare se închid în această vară pentru modernizarea instalațiilor de acces.

Ce stații de metrou urmează să se închidă pentru modernizare Ce stații de metrou urmează să se închidă pentru modernizare - Conține video

alex-lancuzov

Foto: Alex Lancuzov.

Modernizarea instalațiilor de acces în cele 9 stații de metrou prevăzute cu o singură gură de intrare (acces) nu se poate realiza fără închiderea completă a stațiilor dar Metrorex caută soluții tehnice pentru a reduce perioada restricțiilor de la șapte la cel mult patru sau cinci zile.

În urmă cu o lună, Compania Metrorex a început schimbarea turnicheților vechi cu porți batante iar în prezent se lucrează la stabilirea calendarului astfel încât să nu se închidă în același timp două stații apropiate care au o singură intrare, a precizat directorul general Marin Aldea.

Astfel, primele două (denumite stațiile corporatiștilor) vor fi Pipera 15 iulie – 21 iulie 2017respectiv Aurel Vlaicu 29 iulie – 4 august 2017, ambele stații având fiecare peste 30 000 de călători pe zi.

Pentru următoarele șapte stații Pantelimon, Apărătorii Patriei, Costin Georgian, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab şi Constantin Brâncoveanu, programul va fi anunțat până la sfârșitul săptămânii.

Problema este că nu sunt variante utile de transport la suprafață, flota RATB-ului neavând posibilitatea de preluare a călătorilor din zonă.

Șeful Metrorex a mai precizat că până la sfârșitul anului va fi reintrodusă cartela unică RATB-METROREX fără ca tarifele la metrou să fie modificate.

Totodată, șeful metroului asigură că în luna IULIE a anului viitor va fi inaugurată magistrala V de metrou din cartierul Drumul Taberei dar pe noua linie vor circula tot rame din flota actuală, cele mai vechi chiar de peste 30 de ani.


Etichete statii de metrou inchisemodernizaremetrorexbucurestipiperaaurel vlaicuaparatorii patriei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live