Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Vasilescu

21 Octombrie 2014

18 proiecte pilot pentru acest program sunt puse în aplicare în România şi alte şase ţări

CE-stadiul proiectelor Garanţiei pentru Tineret CE-stadiul proiectelor Garanţiei pentru Tineret - Conține audio

daniela-vasilescu

 

În cadrul garanţiei pentru tineret, statele membre ar trebui să garanteze că, în termen de patru luni de la terminarea şcolii sau pierderea unui loc de muncă, tinerii sub 25 de ani pot fie să găsească un loc de muncă de bună calitate adecvat studiilor, competenţelor şi experienţei lor, fie să dobândească studiile, competenţele şi experienţa necesară pentru a găsi un loc de muncă în viitor printr-o ucenicie, un stagiu sau continuarea studiilor.

Comisia Europenă analizează cele 18 proiecte pilot de garanţie pentru tineret care au fost lansate între august şi decembrie 2013, fiecare dintre acestea desfăşurându-se timp de aproximativ 12 luni. Scopul acestor proiecte este de a oferi statelor membre experienţă relevantă practică pentru punerea în aplicare a garanţiei pentru tineret la nivel naţional şi pentru acţiunile conexe prin intermediul Fondului social european şi al Iniţiativei privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor. Toate cele 28 de state membre au prezentat planuri de punere în aplicare a garanţiei pentru tineret şi iau măsuri pentru a înfiinţa propriile sisteme de garanţie pentru tineret.

AUDIO:

Etichete Comisia Europeană,Garanţia pentru Tineret,comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă,László Andor,şomaj,tineri

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live