Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

23 Ianuarie 2018
Vizualizari: 660
Comentează add

Ministrul finanţelor, Ionuţ Mişa, şi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu, participă la şedinţa Comisiei Economice din Senat.

Ce se va întâmpla cu Declaraţia 600

iulian-olescu

Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor foto: Arhivă

Ministrul finanţelor, Ionuţ Mişa, şi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu, participă la şedinţa Comisiei Economice din Senat, unde au fost invitaţi pentru a oferi clarificări despre o serie de măsuri fiscale luate de guvern.

Este vorba, în primul rând, despre Declaraţia 600, pe care trebuie să o depună cei care desfăşoară activităţi independente, dar şi cei care au alte venituri pe lângă salariu.

Ministerul Finanţelor a propus amânarea termenului de depunere a acestui formular până la 1 martie, după ce contribuabilii s-au plâns că timpul este prea scurt.

Audierile din Comisia economică a Senatului sunt în plină desfăşurare. Ministrul finanţelor, Ionuţ Mişa, a anuţtat deja mai multe măsuri ce se iau în vedere legat de această Declaraţie 600.

El a precizat în primul rând că s-a realizat un proiect de ordonanţă de guvern pentru prorogarea termenului de depunere a formularului până la 1 martie, dar şi că se are în vedere posibilitatea de a se renunţa la depunerea declaraţiei, iar plata contribuţiilor să se facă pe baza de CNP în suma pe care contribuabilul respectiv o cunoaşte că o are de plată.

El a a mai adugat că se ia în calcul şi derularea unei analize, astfel încât cei care obţin venituri salariale şi plătesc contribuţiile de asigurări de sănătate pentru aceste venituri, să nu mai plătească contribuţiile şi pentru alte venituri realizate.

Ionuţ Mişa a mai spus că vor fi realizate şi măsuri pentru instruirea angajaţilor ANAF, în aşa fel încât ei să ştie exact ce trebuie sa răspundă oamenilor la ghişeu, pe tema acestei Declaraţii 600.

În sfârşit, ministrul finanţelor a mai menţionat şi faptul că Declaraţia 600 se poate depune atât la ghişeu şi prin poştă, cât şi online, pe baza de certificat digital, dar şi prin intermediul spaţiului privat virtual.


Etichete Declaraţia 600ministrul finanţelorIonuţ Mişapreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare FiscalăMirela CălugăreanuComisia Economice din Senat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live