Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

24 Ianuarie 2018
Vizualizari: 964
Comentează add

Comisia Europeană va analiza în detaliu modificările finale aduse legilor justiţiei pentru a stabili impactul acestora asupra combaterii corupţiei.

CE se declară îngrijorată de "independența sistemului judiciar românesc"

  Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Foto: ec.europa.eu.

Comisia Europeană cere Parlamentului României să regândească modificările din justiţie.

"Independenţa sistemului judiciar şi capacitatea sa de a combate în mod eficient corupţia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene', se arată într-o declaraţie comună a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi a prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans.

Cei doi oficiali avertizează că o condiţie esenţială pentru eliminarea Mecanismul de Cooperare şi Verificare este ca progresele realizate până acum să fie ireversibile.

Comisia europeană va analiza în detaliu modificările finale aduse legilor justiţiei pentru a stabili impactul acestora asupra eforturilor de garantare a independenţei sistemului judiciar şi de combatere a corupţiei, se mai arată în declaraţia comună, publicată pe site-ul Comisiei Europene. 


Etichete Jean-Claude JunckerFrans TimmermansMCVcorupţiecombatere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live