Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

19 Ianuarie 2021
Vizualizari: 129
Comentează add

Comisia precizeaza ca până în vara acestui an, ar trebui ca statele membre vaccineze cel puțin 70 % din populația adultă.

CE recomandă vaccinarea a cel puțin 70% din populația adultă până în vară

carmen-gavrila

Ursula von der Leyen. Foto: Comisia Europeană

Comisia Europeana a adoptat astazi un document in care îndeamnă statele membre să intensifice campania de vaccinare si propune ca până în martie sa fie vaccinate cel puțin 80 % dintre persoanele peste 80 de ani și 80 % dintre cadrele medicale și asistenții sociali din fiecare stat membre.

Comisia mai precizeaza ca până în vara acestui an, ar trebui ca statele membre vaccineze cel puțin 70 % din populația adultă.

Documentul stabileste intensificarea vaccinării în întreaga UE, intensificarea testarilor vizând COVID-19 și secvențierea genomului virusului pentru a depista rapid orice mutatii si menținerea pieței unice și a liberei circulații, concomitent cu intensificarea măsurilor de combatere a pandemiei.

Documentul mentioneaza si finalul acestei luni pentru adoptarea asa numitului certificat de vaccinare dar nu precizeaza daca va fi folosit pentru calatorii ci numai pentru scopuri medicale. Setul de masuri va fi in discutie la reuniunea Consiliului European de joi.

(RS)


Etichete comisia europeanavaccinare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live