Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Croitorescu, Bruxelles

2 Iunie 2014
Vizualizari: 900
Comentează add

Comisia Europeană recomandă României să aplice programul de asistenţă financiară al UE şi FMI, rezolvând condiţionalităţile politice din memorandumul de înţelegere din 2013.

CE recomandă scoaterea din procedura de deficit excesiv a 6 ţări

sorin-croitorescu-bruxelles

Foto: Arhivă.

Comisia Europeană recomandă scoaterea din procedura de deficit excesiv a şase state membre, pe fondul îmbunătăţirii finanţelor publice în întreaga Uniune.

Preşedintele executivului comunitar, José Manuel Barosso, susţine că Europa a revenit la creştere, dar avertizează că autorităţile naţionale trebuie să atragă investiţii, care rămân cheia relansării economice.

România a trimis instituţiilor europene programele sale de reformă şi de convergenţă la începutul lunii mai.

Comisia a făcut o analiză detaliată a acestora şi recomandă României să aplice programul de asistenţă financiară al Uniunii Europene şi FMI, rezolvând condiţionalităţile politice din memorandumul de înţelegere din 6 noiembrie, anul trecut.

Deci, în esenţă, aceasta ar fi recomandarea Comisiei Europene.

În domeniul fiscal se recomandă îmbunătăţirea colectării taxelor, eforturi susţinute pentru a reduce frauda în cazul Taxei pe Valoare Adăugată, continuarea luptei împotriva muncii la negru şi finalizarea reformei pensiilor, începută din 2010.

Alte recomandări se referă la creşterea eficienţei sistemului de sănătate a calităţii şi accesibilităţii acesteia, precum şi la întărirea capacităţii Agenţiei Naţionale de Forţă de Muncă pentru a acţiona pe piaţa muncii, în special în cazul tinerilor.

În sfârşit, pentru administraţia publică se recomandă creşterea eficienţei şi a nivelului de transparenţă şi integritate pentru sistemul juridic, lupta împotriva corupţiei şi aplicarea decziilor emise de Curţi, iar pentru energie şi transporturi se recomandă promovarea competiţiei şi eficienţei şi accelerarea reformei în companiile de stat.


Etichete Comisia EuropeanăprocedurădeficitJosé Manuel Barosso

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live