Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Noiembrie 2018
Vizualizari: 568
Comentează add

Comisia Europeană confirmă o concluzie anterioară conform căreia planul bugetar pentru 2019 reprezintă o încălcare gravă a obligaţiilor Italiei.

CE recomandă sancţionarea Italiei pentru proiectul de buget pe 2019

sergiu-stet

 

Comisia Europeană a recomandat adoptarea unor sancţiuni împotriva Italiei, pentru proiectul de buget al acesteia.

Comisia confirmă o concluzie anterioară conform căreia planul bugetar pentru 2019 reprezintă o încălcare gravă a obligaţiilor Italiei, ce decurg din normele financiare care guvernează zona euro.

Corespondentul BBC transmite că guvernul populist şi anti-austeritate din Italia a propus reduceri de taxe şi creşteri majore ale cheltuielilor publice. Comisarul european responsabil pentru euro, Valdis Dombrovskis, a avertizat că planurile de buget vor duce la o mărire a datoriilor deja ridicate ale Italiei, ce ar putea avea consecinţe potenţial grave, mai târziu.

"Nu vedem cum ar ar putea perpetuarea acestei vulnerabilităţi să ducă la o lărgire a suveranităţii economice. În schimb, cred că ar putea avea ca rezultat o mai mare austeritate, ulterior. În ceea ce a prezentat guvernul italian, noi vedem un risc de alunecare a ţării spre instabilitate", a precizat comisarul european pentru afaceri economice, monetare şi euro.


Etichete Valdis Dombrovskis,comisarCEEuropadeficit bugetarRomaItalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live