Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

5 Octombrie 2015

Comisia Europeană a lansat o propunere care vizează sprijinirea celor aflaţi în şomaj să se readapteze şi să revină pe piaţa muncii

CE: propuneri pentru combaterea şomajului pe termen lung CE: propuneri pentru combaterea şomajului pe termen lung - Conține audio

alis-georgescu

 

Planul se adresează tuturor cetăţenilor europeni aflaţi în şomaj de cel puţin un an şi are în vedere analize sociale complexe pentru fiecare caz în parte.

Pentru început  şomerii trebuie  înregistraţi în evidenţele Agenţiilor pentru Ocuparea Forţei de Muncă - există şi la nivel naţional, dar şi la nivel judeţean.

Apoi va avea loc o analiză personalizată şi complexă pentru identificarea nevoilor şi potenţialului fiecărui aplicant în parte.

Pe baza acesteia, se va întocmi un plan de revenire pe piaţa muncii. Propunerea Comisiei va fi transmisă Consiliului spre discutare şi adoptare.

Punerea în aplicare a măsurilor prevăzute în recomandare va începe de îndată ce statele membre vor ajunge la un acord.Şomerii pe termen lung reprezintă în prezent 5% din populaţia activă.

Dintre cei 12 milioane de şomeri pe termen lung din UE, peste 60% sunt deja fără un loc de muncă de doi ani consecutivi.

Se estimează că doar 20% dintre programele active de ocupare a forţei de muncă sunt alocate şomerilor pe termen lung şi, în multe state membre, aceştia nu au acces la servicii personalizate. 

AUDIO: cum văd românii propunerile Comsiei Europene


Etichete şomaj pe termen lungCEcetăţeni europeniAgenţii de Ocupare a Forţei de Muncă

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live