Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Martie 2019
Vizualizari: 615
Comentează add

O altă propunere este ca cel puţin 2 la sută din alocările pentru plăţile directe din fiecare stat membru către sprijinul complementar pentru venitul tinerilor fermieri.

CE propune plafonarea plăţilor per fermă la 100.000 de euro

radiojurnal

 

Comisia Europeană propune o plafonare a plăţilor per fermă la 100.000 de euro, a declarat directorul general adjunct în Direcţia Generală Agricultură şi Dezvoltare Rurală a executivului comunitar, Mihail Dumitru.

El a adăugat că s-a propus transferul unei cote de cel puţin 2 la sută din alocările pentru plăţile directe din fiecare stat membru către sprijinul complementar pentru venitul tinerilor fermieri.

"Anul trecut, spre exemplu, după zece ani, am reuşit să avem o descărcare de gestiune verde, în sensul că întregile cheltuieli ale politicii agricole comune pe anul anterior s-au situat sub marja de eroare acceptată de 2%; asta este pentru pilonul 1. Pentru pilonul 2 am fost puţin peste şi am stabilit că vom păstra la nivel european câteva elemente cheie pe care le vom pune în regulamentul de bază şi regulamentele de aplicare. Aceste elemente cheie vor fi cele care ne vor garanta valoarea adăugată europeană, că această politică rămâne o politică comună, că piaa internă europeană nu va fi afectată, nu va fi distorsionată", a declarat Mihail Dumitru.


Etichete Mihail Dumitrufonduri europenesubvenţiiagriculturăfermegospodării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live