Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Iunie 2017
Vizualizari: 739
Comentează add

Comisia Europeană vrea să mobilizeze 5,5 miliarde de euro pe an pentru investiţii în apărarea europeană. Banii ar urma să fie direcţionaţi către robotică, drone sau elicoptere.

CE propune întărirea apărării UE

radiojurnal

 

Comisia Europeană a propus, ieri, un proiect menit să mobilizeze 5,5 miliarde de euro pe an pentru investiţii în apărarea europeană.

 

Fondurile ar urma să finanţeze cercetarea în domeniul noilor tehnologii, cum sunt robotica sau programele de criptare şi să cofinanţeze proiectarea de prototipuri sau pentru achiziţii comune de drone şi elicoptere.

 

Potrivit France Presse, oficialii de la Bruxelles spun că proiectul va ajuta statele membre ale Uniunii să cheltuiască mai eficient banii contribuabilor şi dau asigurări, totodată, că blocul comunitar nu este şi nici nu va deveni o alianţă militară.

 

Secretarul genral al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat, de altfel, proiectul ca fiind încă o oportunitate de ameliorare a cooperării dintre Uniune şi Alianţa Nord-Atlantică.

 

Şi ministrul francez al apărării, Sylvie Goulard, a salutat propunerile Bruxelles-ului menite să întărească apărarea europeană şi a îndemnat la concretizarea lor cât mai repede posibil.

 

Pe de altă parte, şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a prezentat şi mai multe scenarii de evoluţie a apărării europene până în 2025 şi a cerut statelor Uniunii să-şi exprime preferinţele.

 

Propunerile vor fi prezentate, mâine, de preşedintele executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, în cadrul Conferinţei pentru securitate şi apărare de la Praga, precizează Reuters.


Etichete uniunea europeanăcomisia europeanăinvestiţiiapărare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live