Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

11 Ianuarie 2016

Produsele şi serviciile vizate au fost atent selectate prin consultarea cetăţenilor şi a organizaţiilor societăţii civile, precum şi a întreprinderilor

CE- produsele şi serviciile mai accesibile pentru persoanele cu handicap CE- produsele şi serviciile mai accesibile pentru persoanele cu handicap - Conține audio

alis-georgescu

 

Comisia Europeană a propus  un act european privind accesibilitatea, care va stabili cerinţe comune în materie de accesibilitate pentru anumite produse şi servicii cheie, ce vor ajuta persoanele cu handicap la nivelul UE să participe pe deplin în societate.

Acestea includ bancomate şi servicii bancare, calculatoare personale, telefoane şi echipament TV, telefoane, televiziune şi servicii audiovizuale, transportul, e-carti si e-commerce. 

Propunerea de directivă îşi propune să îmbunătăţească funcţionarea pieţei interne, făcând mai uşor pentru întreprinderi să ofere produse şi servicii accesibile peste hotare.

Cerinţele comune de accesibilitate se vor aplica şi în cadrul normelor UE privind achiziţiile publice şi pentru utilizarea fondurilor UE.

Iniţiativa va stimula inovarea şi va creşte oferta de produse şi de servicii accesibile pentru aproximativ 80 de milioane de persoane cu handicap din UE.

O clauză evită ca cerinţele în materie de accesibilitate să impună o sarcină disproporţionată, iar pentru microîntreprinderi sunt prevăzute măsuri de asigurare a conformităţii mai puţin împovărătoare.

AUDIO: cum văd românii propunerea Comisiei  


Etichete propuneripersoane cu dizabilităţiCEfacilitaţi

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live