Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică, Bruxelles

8 Februarie 2012
Vizualizari: 1491
Comentează add

Documentul este unul tehnic, care analizează felul în care România a aplicat recomandările formulate la raportul din iulie. Proiectul raportului aminteşte chestiuni legate de integritatea în interiorul sistemului.

CE prezintă raportul pe justiţie privind România

carmen-valica-bruxelles

Judecător român. Foto: Arhivă Reuters.

La Bruxelles, Comisia Europeană prezintă raportul interimar cu privire la evoluţia justiţiei.

Proiectul raportului arată că România are nevoie de noi eforturi pentru a demonstra în următoarele luni că a obţinut rezultate convingătoare în domeniile monitorizate încă de la aderarea sa la Uniunea Europeană.

Documentul este unul tehnic, care analizează felul în care România a aplicat recomandările formulate la raportul din iulie.

În privinţa reformei justiţiei şi a luptei împotriva corupţiei, documentul arată că există progrese regăsite în adoptarea noului Cod Civil, accelerarea proceselor de mare corupţie la Înalta Curte, e salutată noua strategie anticorupţie, dar e aşteptată o susţinere puternică a acesteia din partea clasei politice.

Una din principalele probleme semnalate în proiectul raportului se referă la felul în care răspunde justiţia la semnele de întrebare privind integritatea în interiorul sistemului.

Unele investigaţii recente privind nume importante din magistratură ar fi afectat încrederea publicului cu privire la hotărârea şi abilitatea Consiliului Superior al Magistraturii de a fi garantul integrităţii şi responsabilităţii magistraţilor.

Un judecător asupra căruia planau acuzaţii de corupţie nu a fost înlăturat din funcţia de conducere, iar în privinţa recomandărilor legate de eficienţa inspecţiei judiciare, nu s-ar fi înregistrat progrese relevante.

Proiectul raportului remarcă avansul făcut în parlament în privinţa legislaţiei, menită să extindă procedurile de confiscare, activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Agenţiei de Integritate.


Etichete justiţieraportComisia EuropeanăprogreseDNA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live