Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Iulie 2017
Vizualizari: 3339
Comentează add

Proiectul de lege privind vaccinarea prevede, între altele, că părinţii care refuză să participe la acţiunile de informare cu privire la vaccinarea copiilor vor fi amendaţi.

Ce prevede proiectul de lege privind vaccinarea

radiojurnal

  

Proiectul de lege privind vaccinarea prevede, între altele, că părinţii care refuză să participe la acţiunile de informare cu privire la vaccinarea copiilor vor fi amendaţi.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a precizat astăzi că părinţii au dreptul să refuze imunizarea copiilor, dar îşi vor asuma toată responsabilitatea.  

Florian Bodog: "Părinţii vor fi amendaţi în situaţia în care refuză să participe la întâlnirea cu grupul de lucru, în care refuză sa participe la întâlnirea cu medicul de familie pentru a fi informaţi despre vaccin.

"Deci, practic, părintele are dreptul să refuze, dar îşi asumă toată responsabilitatea". 

Reporter: Cât va fi amenda?" 

Florian Bodog: "Sunt diferite cuantumuri de amenzi. Sunt amenzi şi de 10 mii de lei, dar, repet, amenzile sunt pentru părinţii care refuză să participe la acţiunea de informare, nu pentru cei care refuză vaccinarea". 

Proiectul nu prevede şi decăderea părinţilor din drepturi dacă refuză să îşi vaccineze copiii, a precizat Bodog, care a spus că este o decizie pe care statul român o poate lua de la caz la caz.

Atât premierul Mihai Tudose, cât şi liderul principalului partid de opoziţie, PNL, Ludovic Orban, consideră că în acest moment în România ar fi nevoie de vaccinarea obligatorie.

Proiectul de lege privind vaccinarea a intrat de săptămâna trecută în format electronic pentru avizare interministerială, astăzi a plecat în format scris la toate ministerele şi va fi făcut public, a mai spus ministrul Sănătăţii.

 


Etichete Vaccin pentru viaţăvaccinarelegea vaccinăriiamenziministrul SănătăţiiFlorian Bodog

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live