Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. OMUL CU CHITARA (R)-continuare Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Mai 2014
Vizualizari: 996
Comentează add

O anchetă efectuată de INS arată că managerii se aşteaptă în lunile iunie şi iulie la o creştere a preţurilor în domeniul construcţiilor şi în comerţ.

Ce preţuri ar putea creşte în următoarele luni

sergiu-stet

Foto: Arhivă Reuters.

Construcţiile sunt domeniul în care managerii de firme se aşteaptă ca activitatea şi numărul angajaţilor să crească, în celelalte domenii numărul angajaţilor urmând să fie constant potrivit anchetei realizată lunar de Institutul Naţional de Statistică.

Aşa numita anchetă de conjunctură publicată de INS priveşte opiniile managerilor intervievaţi, decidenţi din peste opt mii de firme, legate de evoluţia activităţii, a preţurilor şi a numărului de salariaţi în domeniile în care aceşti activează.

Evoluţia se referă la aştepările decidenţilor pentru perioada mai, iunie, iulie. Conform anchetei INS managerii se aşteaptă ca preţurile să crească în construcţii şi în comerţ.

În domeniul industriei şi al serviciilor preţurile ar urma să fie stabile.

În ceea ce priveşte activitatea economică aşteptările sunt optimiste şi anunţă creşteri pentru toate cele patru mari domenii: comerţ, industrie, construcţii şi servicii.

Ancheta de conjunctură realizată lunar de INS vizează şi aşteptările legate de numărul de salariaţi.

Aşteptările managerilor sunt relevante pentru că în funcţie de ele sunt scoase la concurs posturi şi sunt bugetate cheltuielile cu salariile.

La capitolul Evoluţia numărului de angajaţi, ancheta anunţă o stagnare până în luna august, cu excepţia construcţiilor, unde este aşteptată o creştere moderată a numărului de salariaţi.


Etichete INSanchetămanagercomerţindustrieserviciiconstrucţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live