Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Iunie 2014
Vizualizari: 1470
Comentează add

Procedurile de disponibilizare de la CFR Marfă vor începe în scurt timp, pentru a se evita riscul de intrare în incapacitate de plată, a anunţat luni ministrul transporturilor.

Ce plăţi compensatorii le va da CFR Marfă angajaţilor concediaţi

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Procedurile de disponibilizare de la CFR Marfă vor fi demarate în scurt timp, pentru a se evita riscul de intrare în incapacitate de plată, a anunţat luni ministrul transporturilor, Dan Şova.

"Cifra concedierilor la CFR Marfă este stabilită în noiembrie anul trecut, la 2.500 de oameni, pentru care există salarii compensatorii până la 24 de luni.

"Banii se află la Ministerul Muncii. Din păcate, fără această concediere, în luna august se rămâne fără fond de salarii; este o problemă foarte mare şi trebuie rezolvată foarte rapid", a declarat Dan Şova.

Dan Şova a precizat că numărul celor concediaţi ar urma să fie ceva mai mic decât calculele iniţiale, deoarece în jur de 200 de salariaţi s-au pensionat între timp.

CFR Marfă estimează că în cadrul companiei vor mai rămâne în jur de 6.000 de salariaţi.

Bugetul prevede cheltuieli cu plăţi compensatorii aferente disponibilizărilor de 16,8 milioane de lei.

CFR Marfă "nu va mai onora contracte"

Sindicatele susţin însă că, dacă numărul celor disponibilizaţi nu va fi revizuit, compania riscă să nu-şi poată onora contractele.

"Estimările au avut în vedere analize pe fiecare contract în parte şi este foarte clar că, mai devreme sau mai târziu, aceste contracte nu pot fi onorate în totalitatea lor.

"Aţi văzut, se alege un management privat în baza unor criterii din care lipseşte aproape cu desăvârşire sistemul feroviar şi apoi, după un an de zile, sunt analizaţi", a spus Viorel Istrate, reprezentantul Federaţiei Sindicale CFR Marfă.

Invitat la emisiunea "Probleme la zi", ministrul transporturilor, Dan Şova, a mai anunţat că procedura de selecţie a noului management privat de la Tarom, CFR Marfă şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a fost declanşată astăzi. 


Etichete CFR Marfăconcedieridisponibilizaţiplăţi compensatoriiangajaţiincapacitate de platăministrul transporturilorDan Şova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live