Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stoichițoiu

1 Februarie 2019
Vizualizari: 279
Comentează add

C.E. Oltenia face eforturi pentru a recupera pierderile produse de grevă

razvan-stoichitoiu

Foto: Arhiva/ rador.ro.

Complexul Energetic Oltenia face eforturi pentru a recupera pierderile pe care le-a avut, în urma protestului minerilor de acum două săptămâni.

Conducerea unităţii ne-a declarat că va fi nevoie de câteva luni pentru ca producţia să revină la normal. Toate minele Complexului au încetat activitatea timp de o săptămână, cerând salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă.

Reporter: Răzvan Stoichiţoiu - Minerii şi-au reluat activitatea în urmă cu o săptămână, însă Complexul Energetic Oltenia încă are nevoie urgentă de cărbune. Deşi în producţie se lucrează non stop, nu se ştie cu exactitate când vor fi refăcute stocurile.

Sorin Boza, managerul companiei: Încet, încet, am ajuns la o capacitate normală şi încercăm să asigurăm refacerea stocului, cel pe care l-am pierdut în perioada în care am staţionat. Încercăm să lucrăm 7 zile din 7, în toate carierele noastre. Câteva luni va dura pentru a reface stocurile.

Reporter: Pentru acest an compania va mări salariile angajaţilor şi vor fi deschise noi fronturi de lucru.

Sorin Boza: Pregătim 12 acte normative, 3 de expropriere şi 9 acte normative pentru scoatere din fondul forestier. E un an greu. Incercăm să revenim uşor, uşor şi să câştigăm din anii pierduţi în care nu s-a făcut nimic.

Reporter: Au fost identificate resursele financiare pentru creşsterile salariale?

Sorin Boza: Pentru fiecare leu în parte a fost identificată fiecar resursă financiare ca să putem să acordăm acei bani. Deci nu vor fi probleme.

Reporter: Va plăti Complexul Energetic Oltenia acea taxă de 2%?

Sorin Boza: Dacă trebuie să o plătim, o vom plăti.

Reporter: În perioada de grevă termocentralele au funcţionat la capacitate normală, dar din stocuri au fost consumate 264 de mii de tone de cărbune.


Etichete Complexul Energetic Olteniapierderigreva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live