Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

19 Noiembrie 2018
Vizualizari: 590
Comentează add

La nivelul Comisiei Europene nu sunt îngrijorări legate de preluarea mandatului de către România.

CE: Nu sunt îngrijorări pentru preşedinţia României

radu-dobritoiu

La nivelul Comisiei Europene nu există îngrijorări legate de preluarea de către România a mandatului de şase luni în fruntea Consiliului Uniunii Europene. Precizările au fost făcute astăzi de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Corespondenţă din Bruxelles - Reporter Amalia Bojescu:

"Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a reafirmat astăzi, într-o conferinţă de presă, încrederea în profesionalismul autorităţilor de la Bucureşti în pregătirea preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. El a precizat că la nivelul Comisiei Europene nu sunt îngrijorări legate de preluarea mandatului de către România".

Margaritis Schinas:

"Nu suntem îngrijoraţi. Avem încredere în profesionalismul autorităţilor de a pregăti preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene Aşteptăm să lucrăm împreună. Profit de această ocazie să reiterez mesajul preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în ceea ce priveşte crearea unui consens politic la nivel naţional înainte şi pe durata exercitării preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene".

Amalia Bojescu:

"Oficialul european a reluat aceste precizări în contextul în care, săptămâna trecută, potrivit unor infromaţii apărute în presa, Finlanda şi-ar fi exprimat disponibilitatea de a acorda sprijin, inclusiv prin devansarea exercitării mndatului său. Din partea României, reacţia Ministerului Afacerilor Externe a fost aceea că ţara noastră este gata să preia preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, iar pregătirile se desfăşoară conform calendarului stabilit. Mai mult, instituţiile europene vor lucra împreună cu autorităţile române pentru a asigura o bună desfăşurare a summitului european, care va avea loc anul viitor la Sibiu".
 


Etichete Amalia BojescuMargaritis Schinaspresedintie rotativa UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live