Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Lavinia Vasiliu

17 Februarie 2016
Vizualizari: 865
Comentează add

Copiii nu au nevoie de ultimul gadget apărut pe piaţă, de telefonul cel mai performant, nu au nevoie de haine scumpe de firmă, casa nu trebuie să devină magazin de jucării.

Ce NU le trebuie copiilor

lavinia-vasiliu

  Sursa: pixabay.com      

Fiecare ne străduim să fim părinţi cât mai buni şi, ca atare, ne documentăm din cărţi, citim bloguri de parenting, participăm la tot soiul de seminarii şi discutăm cu psihologi.

Părerea mea este că multe dintre ideile de parenting care circulă pe bloguri sunt exagerări – poate aţi avut şi dumneavoastră acest sentiment. Cred că trebuie să-ţi creşti copilul cu bucurie şi oferindu-i respectul cuvenit adultului care va deveni.

Am citit un articol despre ceea ce nu le trebuie copiilor. Nu este greşit să le spui „nu”, poate un „nu” argumentat, atunci când dorinţa lor nu este potrivită. Să nu uităm că unul dintre rolurile părintelui este să-i ghideze pe cei mici, să le ofere valori şi modele.

Copiii nu au nevoie de ultimul gadget apărut pe piaţă, de telefonul cel mai performant, nu au nevoie de haine scumpe de firmă, casa nu trebuie să devină magazin de jucării.

Întotdeauna va exista un coleg cu un gadget mai interesant decât al lui, cu haine mai scumpe, cu mai multe jucării. Şi atunci îşi va învinovăţi părintele că nu ţine pasul şi va cunoaşte invidia.   

De aceea, copilul trebuie învăţat că are nevoie de haine care nu costă o avere, pe care poate să le murdărească atunci când se joacă în parc. Că nu trebuie să schimbăm telefonul, dacă a apărut un model nou, că nu este necesar să cumpărăm jucării în fiecare lună. Că au nevoie de hrană, adăpost şi iubire. Iubire de cea mai bună calitate.

Articolul original îl găsiţi aici: http://www.followme.ro/blog/ce-nu-le-trebuie-copiilor.html

 

 


Etichete parentingcopiipărinţinevoile copiilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live