Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 20 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

30 Septembrie 2014
Vizualizari: 992
Comentează add

Comisia Europeană a adoptat noi măsuri de sprijin în valoare de 165 de milioane de euro pentru cultivatorii de fructe şi legume perisabile, afectaţi de embargoul rusesc.

CE: Noi ajutoare pentru cultivatorii de fructe şi legume

cerasela-radulescu-bruxelles

Foto: Ioan Suciu/arhivă.

Comisia Europeană a adoptat noi măsuri de sprijin în valoare de 165 de milioane de euro pentru cultivatorii de fructe şi legume perisabile, afectaţi de embargoul rusesc.

Noua schemă se va derula până la sfârşitul anului şi include o anexă de 4 categorii de produse pentru cele 12 ţări care au exportat cele mai multe fructe şi legume în Rusia.  

Suma prezentă se adaugă unui prim program în valoare de 125 de milioane de euro, anunţat în luna august.

Din cauza numărului disproporţionat de cereri venit din partea Poloniei, pentru a evita astfel de situaţii, noua schemă include o anexă în care sunt precizate volumele eligibile pentru fiecare ţară membră cu cifre precise pentru fiecare grupă de produse, stabilite pe baza exporturilor realizate în perioada septembrie - decembrie din ultimii 3 ani.

În plus, sunt incluse pe listă portocalele, mandarinele şi clementinele.

Comisarul pentru Agricultură, Dacian Cioloş spune că acest program va fi mai focalizat decât schema iniţială, chiar dacă există o anumită flexibilitate în interiorul celor 4 grupe de produse.

Acestea sunt: mere şi pere, citrice, portocale, mandarine, clementine şi legume precum morcovi, castraveţi, ardei, tomate, dar şi alte fructe, cum ar fi kiwi, prune şi struguri de masă.

Fiecare stat membru va avea o rezervă de 3.000 de tone pentru retrageri suplimentare pentru produsele enumerate în acest program.

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, afirma recent că exporturile României către Rusia se situau la peste 40 de milioane de euro în 2013.


Etichete Comisia Europeanăajutoaremăsuri de sprijincultivatori de fructe şi legume perisabileembargoul rusesc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live