Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

2 Iunie 2014

Comisia Europeană a adoptat o strategie prin care camioanele şi autocarele ar urma să utilizeze mai puţin combustibil şi să emită cantităţi mai reduse de dioxid de carbon

CE- măsuri împotriva poluării în UE CE- măsuri împotriva poluării în UE - Conține audio

alis-georgescu

 

Aceste vehicule grele generează aproximativ un sfert din emisiile de CO2 rezultate din transportul rutier din Uniunea Europeană.

Dacă nu se iau măsuri, se estimează că emisiile produse de vehiculele grele în perioada 2030-2050 vor rămâne aproape de actualele niveluri, care sunt nesustenabile.

Strategia se concentrează asupra acțiunilor pe termen scurt pentru a certifica, a raporta și a monitoriza emisiile vehiculelor grele.

Aceasta este o primă etapă esențială în direcția reducerii emisiilor, un domeniu în care comparația între vehiculele grele a fost dificilă până în prezent, în mare parte din cauza numărului considerabil de modele și dimensiuni ale camioanelor disponibile, care sunt concepute pentru a se adapta perfect nevoilor pieței și produse în cantități mult mai mici decât autoturismele și camionetele.

Comisia a elaborat un instrument informatic de simulare, VECTO, pentru a măsura emisiile de CO2 generate de noile vehicule.

Cu ajutorul acestui instrument, Comisia intenționează să prezinte anul viitor propuneri legislative care să impună certificarea, raportarea și monitorizarea emisiilor de CO2 generate de noile vehicule grele.

Acest demers va contribui la creșterea transparenței și a competitivității pieței și la adoptarea tehnologiilor celor mai eficiente din punct de vedere energetic.

AUDIO: Ce părere au românii despre strategia Comisiei Europene 


Etichete noxeUniunea EuropeanăVECTO

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live