Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ioana Dogaru

29 Mai 2009
Vizualizari: 1479
Comentează add

Inginerul Ioan Istrate şi-a făcut blog

Ce mai soare luminos, ce mai inginer prăpăstios

ioana-dogaru

Nu ştiu câţi dintre dvs. au auzit de inginerul Ioan Istrate. Probabil că cei care urmăresc o anumită televiziune de apartament au auzit de el. Pentru că nu i s-a părut destul că bagă spaima în populaţie cu viziunile sale despre cutremure preluate de postul respectiv, s-a gândit să-şi facă şi blog. Iar pentru că la 80 de ani e greu cu web 2.0, el a pus un nepot(slash)nepoată să se ocupe. Pe blogul cu pricina suntem ţinuţi la curent cu nivelul vibraţiilor sau cu visele apocaliptice pe care le are domnul inginer. Culmea e că şi acest blog a devenit, în scurt timp, unul de succes. Iată şi o mostră de “mesaj” primit de nea Istrate:

Când mă trezesc, văd un tren cu vagoanele pline cu “buşteni”. O voce anunţă: Trebuie împrumutate garnituri de trenuri pentru curăţenia “pădurii”. Apoi lumea, din satele apropiate, vine la biserici ca din Hălăresti.

Ştiu că sună elucubrant, dar trist este că sunt o mulţime de oameni care îl iau în serios şi nu dorm nopţile din cauza acestor aşa zise viziuni. Sau dorm îmbrăcaţi.

În altă ordine de idei, există un alt blog care abordează la modul cel mai serios problema seismelor. Aici puteţi găsi informaţii ştiinţifice bine documentate cu privire la cutremurele produse în ţara noastră, mecanismul producerii acestora, plus sfaturi despre cum trebuie să procedaţi în caz de calamitate. Blogul este realizarea unor pasionaţi de seismologie, dar exista şi persoane care au acest hobby. Unul dintre ei este Geox, pe care l-am supranumit “Stăpânul Cutremurelor” şi care este o adevarată enciclopedie în materie. El răspunde cu calm şi pe înţelesul tuturor la orice întrebare pe această temă. Blogul are un forum şi un chat în timp real unde puteţi sta la taclale ca între pasionaţi.


Etichete ioanistrate

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live