Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Luni, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Decembrie 2017
Vizualizari: 384
Comentează add

Comisia Europeană a lansat o investigaţie privind ştergerea datoriilor către stat a companiei CFR Marfă

CE, investigaţie privind un eventual ajutor de stat pentru CFR Marfă

radiojurnal

Foto: wikipedia.org.

Comisia Europeană a lansat, astăzi, o investigaţie aprofundată pentru a determina dacă prin stingerea datoriilor companiei CFR Marfă şi necolectarea sumelor restante, statul român i-au conferit acesteia un avantaj neloial, cu încălcarea normelor europene privind ajutoarele de stat.

Executivul comunitar precizează într-un comunicat că se poate considera că o intervenţie a statului în favoarea unei companii nu constituie ajutor de stat atunci când are loc în condiţii pe care le-ar fi acceptat un investitor privat.

Investigaţia, declanşată în urma unei plângeri depuse de Asociaţia Transportatorilor Feroviari Privaţi din România, va viza conversia în acţiuni a unor creanţe în valoare de aproape 1,7 miliarde de lei în 2013, necolectarea, cel puţin din 2010, a datoriilor la bugetul de asigurări sociale şi a taxelor datorate de CFR Marfă, precum şi a datoriilor companiei faţă de CFR Infrastructură.


Etichete Asociaţia Transportatorilor Feroviari Privaţi din Româniainvestigatiecomisia europeanacfr marfastingerea datoriilor companiei cfr marfa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live