Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

24 Aprilie 2021
Vizualizari: 637
Comentează add

Comisia Europeană a început o procedură de investigaţie cu privire la programul guvernamental de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

CE: Investigație privind restructurarea Complexului Energetic Oltenia

mihai-badescu

   Arhivă Foto Ilie Pintea

Comisia Europeană a început o procedură de investigaţie cu privire la programul guvernamental de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.
 
Prin acest program, executivul de la Bucuresti îşi propune ca într-o perioadă de cinci ani să transforme gigantul energetic într-o companie care produce energie nu numai pe bază de cărbune, ca în prezent, a declarat ministrul energiei, Virgil Popescu:
 
Virgil Popescu: Complexul Energetic Oltenia este într-un program de restructurare pe care l-am notificat la Comisia Europeană. Comisia nu a fost mulțumită de programul de restructurare și a demarat o aşa-zisă, cum îi spune în termeni formali, investigație. Complexul Energetic Oltenia este în contact cu Comisia. Lucrează la adaptarea programului la cerințe. Ne propunem, prin acel program de restructurare, ca dintr-o companie care produce energie electrică doar pe bază de cărbune, să existe la sfârșitul programului de restructurare, în 2026, producție de energie electrică pe bază de cărbune, pe bază de gaze naturale și regenerabilă. 
 
(PH) 
 

Etichete Comisia EuropeanăinvestigatierestructurareComplexul Energetic Oltenia(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live