Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Septembrie 2018
Vizualizari: 1313
Comentează add

La nivelul Comisiei Europene a fost constituit un grup special de lucru care evaluează necesarul de investiţii în Valea Jiului, a anunţat, la RRA, comisarul european Corina Creţu.

CE: Grup special de lucru pentru investiţii în Valea Jiului

radiojurnal

Mineri. Foto: Ilie Pintea.

La nivelul Comisiei Europene a fost constituit un grup special de lucru care evaluează deja necesităţile de investiţii în Valea Jiului, pentru a ajuta această regiune carboniferă să facă mai uşor faţă tendinţei mondiale de reducere a consumului de cărbune.

Este anunţul făcut la RRA de comisarul pentru politică regională, Corina Creţu.

Ea a explicat că, în acest fel, responsabilii europeni şi autorităţile române vor să ajute şi să  reducă impactul negativ pe care tranziţia către o energie mai curată îl are mai ales asupra locuitorilor din Valea Jiului.

Corina Creţu: M-am zbătut foarte mult să introduc această regiune printre cinci regiuni pilot care au fost desemnate de către Comisia Europeană pentru a fi ajutate să traverseze această tranziţie. S-a realizat, în cadrul Comisiei Europene, o echipă operaţională pentru Valea Jiului, care şi-a început deja activitatea, practic, evaluând, împreună cu Guvernul României, necesităţile, potenţialul investiţional în Valea Jiului, identificarea proiectelor deja existente. Mai are să completeze ceea ce s-a investit deja, pentru că, în ultimii ani, cel puţin în perioada 2007 - 2013, au fost investite mai mult de 2,5 miliarde de lei în judeţul Hunedoara şi în oraşele din Valea Jiului.

Comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, va vorbi astăzi despre acest proiect şi la Petroşani, la o conferinţă la care vor fi analizate perspectivele Văii Jiului în contextul tranziţiei către folosirea energiei regenerabile.

Interviu cu comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu


Etichete comisarul pentru politică regionalăCorina CreţuValea Jiuluiinvestitii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live