Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ana Maria Olteanu

30 Iulie 2010
Vizualizari: 1272
Comentează add

O întrebare la care Ana Maria Olteanu a încercat să afle şi câteva răspunsuri

Ce fel de vacanță preferi? Activă sau sedentară? Ce fel de vacanță preferi? Activă sau sedentară? - Conține audio

ana-maria-olteanu

 

Cine crede că e simplu să-ţi petreci vacanţa, se înşeală. Lăsând la o parte latura financiară, pentru o vacanţă reuşită trebuie să te gândeşti la o mulţime de lucruri: unde, cum, cu cine, ce să faci, ce să nu faci, câtă vacanţă îţi mai trebuie după vacanţa propriu-zisă... 
 
Pe de altă parte există şi studii care să ne dea o imagine despre cât de activi vrem să fim în vacanţă. De exemplu, mai mult de două treimi dintre respondenții unui sondaj despre activitatea preferată în vacanță vor să viziteze locuri noi, pe când pentru 23% odihna este mai importantă. Deși potrivit unui studiu al Comisiei Europene românii nu sunt un popor activ (49% dintre aceștia nu practică nici un sport din lipsa timpului liber, ei preferă să compenseze lipsa de mișcare din timpul anului cu plimbările și explorarea locurilor în care își petrec vacanța. Dar şi procentul destul de mare al celor care preferă o vacanţă “sedentară” poate fi explicat prin dorința acestora de a se odihni și de a-și “reîncărca bateriile”, având în vedere numărul ridicat al orelor pe care românii le petrec la serviciu. 
 
Raportul Fundației Europene pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Muncă și de Viață arată că numărul de ore de muncă prevăzute de legea din România, 40 ore pe săptămână, este mai mare decât media celor 27 de țări din Uniunea Europeana si Norvegia, de 38,6 ore pe săptămână. Trebuie avut în vedere un alt avantaj al acestui tip de vacanță - costurile reduse, deoarece o vacanță fără mișcare nu implică cheltuieli de transport sau taxe pentru obiective turistice. 
 
Cât de activ vrei să fii în vacanţă, e o întrebare la care Ana Maria Olteanu a încercat să afle şi câteva răspunsuri...
 
 

Etichete vacanță.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live