Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

19 Mai 2014
Vizualizari: 1919
Comentează add

Directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru, spune că Dinamo poate pierde licenţierea pentru a juca în cupele europene. Rapid şi Gloria Bistriţa nu au primit licenţa pentru Liga I

Ce echipe pot pierde dreptul de a juca în cupe şi campionat

sorin-solomon

Meci Steaua  - Dinamo. Foto: Arhivă.

Directorul de licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal, Viorel Duru, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că gruparea Dinamo Bucureşti poate pierde licenţierea pentru a juca în cupele europene.
   
''În cazul Dinamo Bucureşti, lucrurile au evoluat. Am transmis o scrisoare clubului Dinamo în care am solicitat un punct de vedere scris. Clubul este obligat în cinci zile lucrătoare să transmită o informare scrisă. Acele cinci zile se termină azi, iar clubul trebuie să raporteze cu documente. Dacă clubul va raporta că a intrat în insolvenţă, conform articolului 13 din regulament, licenţiatorul poate retrage licenţa unui club care nu mai îndeplineşte condiţiile de licenţiere'', a spus Viorel Duru, citat de Agerpres.
   
''Cu alte cuvinte, dacă astăzi clubul Dinamo Bucureşti va informa licenţiatorul că a intrat în insolvenţă, voi propune retragerea licenţei clubului pentru participarea la cupele europene. Comisia de licenţiere se va întruni, va lua o decizie şi urmează procedura. Această măsură nu afectează participarea lui Dinamo Bucureşti la Liga I'', a precizat directorul de licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal.
   
La întâlnirea cu jurnaliştii, Viorel Duru a spus că intrarea în insolvenţă nu este o soluţie pentru cluburi.

Făcând referire la toate cluburile din Liga I, Duru a arătat că doar ''4-5 grupări au o situaţie bună, iar altele 4-5 sunt la limită''.

Rapid şi Gloria Bistriţa nu au primit licenţa pentru Liga I

Cluburile de fotbal Rapid Bucureşti şi Gloria Bistriţa nu au primit licenţa pentru Liga I, ediţia 2014-2015, potrivit anunţului făcut luni dimineaţă de Viorel Duru, directorul de licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal, în cadrul unei conferinţe de presă.
   
Iniţial, Comisia de acordare a licenţierii a decis să refuze dreptul de joc în Liga I pentru trei echipe, Rapid Bucureşti, Gloria Buzău şi CS U Craiova SA, pentru neîndeplinirea criteriului financiar, dar gruparea olteană a fost admisă în urma deciziei Comisiei de apel, după audierea care a avut loc la data de 15 mai.
   
Viorel Duru a precizat că deciziile Comisiei de apel sunt definitive şi executorii pe plan naţional, dar procedura prevede posibilitatea recursului la TAS, în termen de 21 de zile. O decizie irevocabilă trebuie să fie luată până la data de 30 iunie 2014. Rapid a anunţat deja că va apela la instanţa de la Lausanne.
   
''După părerea mea, Rapid Bucureşti are şanse zero la TAS'', a mai declarat Viorel Duru.
   
Analizând situaţia cluburilor din Liga I şi din eşalonul secund, Viorel Duru a menţionat: ''Fotbalul românesc este în colaps financiar. Soluţia este infuzia de capital''
   
Datoriile restante la Liga a II-a au crescut în 2013 faţă de 2012 de două ori şi jumătate, de la 1,5 milioane euro, la 5,7 milioane euro.

Demisie la Rapid

Adrian Zamfir a demisionat duminică din funcţiile de administrator special şi de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului de fotbal Rapid Bucureşti, potrivit unui comunicat dat publicităţii de gruparea din Giuleşti.
   
Adrian Zamfir a luat această decizie ''la cererea Consiliului de administraţie al FC Rapid, a conducerii tehnice şi a întregului lot de jucători''.

Clubul precizează că Nicolae Cristescu nu reprezintă FC Rapid Bucureşti şi nu are calitatea de a vorbi în numele clubului.

Acest anunţ survine după ce clubul Rapid nu a primit licenţa pentru a evolua în sezonul viitor în Liga I de fotbal.

La începutul lunii mai, cluburile Sporting Vaslui (FC Vaslui) şi Corona Braşov nu au primit licenţă pentru sezonul viitor al Ligii I de fotbal, a anunţat Viorel Duru, directorul de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

FC Vaslui nu a făcut apel şi hotărârea a devenit definitivă la data de 23 aprilie.


Etichete exclusiv onlineFederaţia Română de FotbalViorel DuruDinamo BucureştiRapid BucureştiGloria BistriţalicenţiereTASfotbalNicolae Cristescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live