Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Noiembrie 2019
Vizualizari: 528
Comentează add

În țară românii pot vota doar mâine între orele 7:00 și 21:00 la peste 18.000 de secţii.

Ce documente sunt necesare pentru votare

radiojurnal

Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI, Foto: Arhiva/ mai.gov.ro

În țară românii pot vota doar mâine între orele 7:00 și 21:00 la peste 18.000 de secţii.

Care sunt documentele în baza cărora putem participa la scrutin aflăm de la purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog.

Monica Dajbog: Cetățenii români își pot exercita dreptul de vot în baza uneia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, pașaportul simplu, pașaportul simplu temporar și pașaportul simplu electronic, iar în cazul elevilor din școlile militare și cu carnetul de serviciu militar. În țară, pașaportul simplu, pașaportul simplu temporar și pașaportul simplu electronic pot fi folosite pentru a vota numai de către cetățenii români care au domiciliul în străinătate, dar votează în România. Evident cele trei tipuri de pașaport pot fi folosite pentru a vota și de către cetățenii români care votează în străinătate.


Etichete documentevotare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live