Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Catrinel Oprişiu

3 Septembrie 2014
Vizualizari: 1112
Comentează add

În acest weekend, Bucureștiul va găzdui unul dintre cele mai importante evenimente de baschet din Europa: Campionatele Europene de 3x3.

CE de bachet 3x3, desfășurate la București

catrinel-oprisiu

Foto: Catrinel Oprişiu. 

În acest weekend, Bucureștiul va găzdui unul dintre cele mai importante evenimente de baschet din Europa: Campionatele Europene de 3x3, organizate de Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball, sub egida FIBA Europe. 

Echipele naționale ale României, cea feminină și cea masculină, vor concura cu alte 15 echipe naționale, pentru a câștiga marile trofee europene, pe durata unei competiții de 3 zile, timp în care Bucureștiul va deveni capitala europeană a baschetului.
 
"Gazduirea acestei editii inaugurale a Campionatelor Europene de 3x3, intr-un loc cu este Piata Universitatii, reprezinta o oportuitate de promovare importanta pentru sportul romanesc, in general, si pentru fenomenul 3x3, care s-a dezvoltat in ultimii ani. Pe durata celor trei zile, invitam bucurestenii si pe toti romanii sa ia parte la aceasta competitie pentru a sprijini cele doua echipe nationale, in lupta lor pentru titlurile europene", a declarat Horia paun, presedintele Federatiei Romane de Baschet.
 
"Sunt sigur ca Bucurestiul va fi gazda perfecta pentru acest eveniment european, iar reunirea celor mai bune 32 de echipe de pe continent ne garanteaza nu numai o competitie stransa, cat si un adevarat spectacol", a declarat Robert Rieblinger, seful departamentului 3x3 FIBA Europe.
 
In competitia feminina, Gabriela Marginean, Anca Sipos, Alina Craciun si Andra Haas vor juca in grupa C cu Elvetia, Ucraina si Irlanda. 
 
In competitia masculina, Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Stefan Vasile vor juca, de asemenea, in Grupa C, impotriva Sloveniei, Italiei si Azerbaidjanului. 
 
Fiecare echipa va juca cu celelalte trei din grupa iar primele doua clasaten se califica in "Last 8", urmand ca invingatoarele din sferturile de finala sa joace in penultimul act al competitiei, programat sa se dispute duminica dupa-amiaza. Finalele vor avea loc duminica seara.

Etichete Ştiri BucureştiBaschetBucureştiCampionate europeneFIBA Europe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live