Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

3 Iunie 2021
Vizualizari: 385
Comentează add

CE critică Danemarca pentru legislaţia privind solicitanţii de azil

sergiu-stet

     Foto: Arhivă.

Comisia Europeană a criticat Danemarca pentru aprobarea unei modificări legislative privind trimiterea solicitanţilor de azil către tabere din străinătate, pentru a le fi procesate cererile.
 
BBC tansmite că chiar dacă aceştia primesc azil, refugiaţii nu ar fi primiţi înapoi în Danemarca, ci vor fi nevoiţi să rămână în ţările unde se află taberele. Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Adalbert Jahnz, a declarat că măsura ar facilita deportarea solicitanţilor de azil şi ar ridica semne de întrebare cu privire la modul în care ar putea avea loc cererile de azil.
 
"Procesarea externă a solicitărilor de azil ridică întrebări fundamentale atât în legătură cu accesul la proceduri de azil, cât şi în ce priveşte accesul efectiv la protecţie. Nu este posibil, conform regulilor existente la nivelul UE şi conform tuturor propunerilor incluse în noul pact privind migraţia şi azilul. Pactul privind migraţia şi azilul - propus de Comisie - se bazează pe dreptul la azil ca drept fundamental în Uniunea Europeană, garantat de Carta UE (a Drepturilor Fundamentale)", a afirmat Adalbert Jahnz. Nicio ţară nu şi-a exprimat disponibilitatea de a găzdui astfel de tabere.

Etichete DanemarcaazillegislațieComisia Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live