Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

14 Decembrie 2015

Prin acestă consultare publică cei de la Comisia Europană vor să gasescă raspunsuri despre cum poate fi îmbunătăţit echilibrul între viaţa de familie şi cea profesională

CE- consultare publică privind drepturile femeilor CE- consultare publică privind drepturile femeilor - Conține audio

alis-georgescu

 

Dificultăţile cu care se confruntă femeile, mai ales mamele, în cautarea şi păstrarea unui loc de muncă bine plătit, stereotipul prin care se perpetuează ideea că doar femeile sunt responsabile cu îngrijirea familiei sau a copiilor, dar şi cel conform căruia bărbatul este unicul întreţinator financiar al familiei – sunt aspecte care au o influenţă şi pe piaţa muncii. Pentru a găsi răspunsuri la aceste probleme, Comsia Europeană a lansat o consultare publică.  

Prin acestă consultare publică cei de la Comisia Europană vor să gasescă raspunsuri despre cum poate fi îmbunătăţit echilibrul între viaţa de familie şi cea profesională pentru părinţi şi tutori, dar şi despre cum pot fi reduse obstacolele din calea participării acestora pe piaţa muncii.
 
În Uniunea Europeană, impactul statutului de părinte asupra participării pe piaţa forţei de muncă continuă în zilele noastre să fie foarte diferit pentru femei şi bărbaţi.
 
Femeile continuă să îţi asume o parte disproporţionată din responsabilităţile pe care le implică „funcţionarea” unei familii iar multe dintre acestea sunt nevoite să aleagă între viaţa lor privată, o carieră profesională şi familie.
 
AUDIO: cum văd românii schimbarea legislaţiei pentru a exista un echilibru între viaţa privată si cea profesională
 

Etichete consultare publicăfemeibărbaţidrepturimame

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live