Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV: ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE(CONTINUARE) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 122
Comentează add

Candidații încep să facă anumite concesii, atunci când vor să se angajeze, pe care până acum nu le-ar fi luat în calcul.

Ce concesii au început să facă cei care vor să se angajeze, în pandemie

radiojurnal

Foto Agerpres 

Piața muncii în România s-a schimbat complet în pandemie.

Candidații încep să facă anumite concesii, atunci când vor să se angajeze, pe care până acum nu le-ar fi luat în calcul.

Un studiu realizat de platforma de recrutare eJobs arată că, din martie încoace, cea mai mare parte a celor care au încercat să se angajeze au fost de acord cu oferte salariale mai mici decât ar fi acceptat în mod normal, iar o treime dintre ei spun că s-au angajat pe o poziție sub nivelul lor de experiență și de pregătire.

Acceptarea unui job part-time este o altă concesie pe care candidații au făcut-o în ultima jumătate de an, pentru a putea să se angajeze.

În ceea ce privește schimbările pozitive pe care le aduce, totuși, această perioadă, 20% menționează că, deși și-au pierdut vechiul loc de muncă, au reușit să își găsească un job care le place mai mult.

12 procente spun că au făcut cursuri de reconversie profesională și acum au mai multe opțiuni de angajare, iar 8% au prins curajul necesar pentru a-şi deschide propria afacere.


Etichete (ph)concesiipandemiemunca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live