Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

17 Septembrie 2020
Vizualizari: 288
Comentează add

CE: Clarificări privind noua legislație în transportul rutier de mărfuri

alex-lancuzov

 Adina Vălean. Foto Agerpres

Comisia Europeană vine cu unele clarificări privind noua legislație în transportul rutier de mărfuri din așa numitul pachet de mobilitate.

Comisarul European pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat la Radio România Actualități că președinția germană a Uniunii Europene a acceptat ca regula care obligă un șofer să se întoarcă la fiecare patru săptămâni în țara de origine să fie opțională, nu obligatorie. Potrivit reporterului RRA, Alexandru Lancuzov, aceasta este o veste bună pentru transportatorii din nouă state membre, inclusiv România, care au protestat față de această prevedere.

Pe de altă parte, Adina Vălean a declarat că țara noastră trebuie să realizeze proiecte pentru a accesa proiecte de investiții în domeniul transporturilor.

Adina Vălean: Nu rămâne decât ca aceste proiecte să poată fi finalizate până în 2026 ca să tragem integral banii. Din octombrie intrăm într-un dialog pe drafturile acestor planuri pentru a ajuta statele membre să le finalizeze și termenul limită este aprilie anul viitor. Orice proiect de transport dacă e, de exemplu, de cale ferată de care România are atâta nevoie, dacă vrem să facem autostradă, autostrada respectivă poate avea stații de încărcare electrică sau sistemele de transport inteligent, de monitorizare a traficului, se pot achiziționa autobuze electrice și așa mai departe.
 
(PH)
 

Etichete Comisia EuropeanăCEtransportul rutier de mărfuriAdina Valean(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live