Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

30 Martie 2015
Vizualizari: 1747
Comentează add

Comisia Europeană a decis că România trebuie să recupereze de la fraţii Micula despăgubirile acordate în urma unei decizii a Curţii de Arbitraj de la Washington din 2013.

CE cere României să recupereze despăgubirile plătite către fraţii Micula

cerasela-radulescu-bruxelles

Sediul Comisiei Europene de la Bruxelles. Foto: Arhivă.

Comisia Europeană cere României să recupereze despăgubirile plătite către fraţii Micula, care au cetatenie suedeză, acordate drept ajutor de stat în urma unei decizii a Curţii de Arbitraj de la Washington în decembrie 2013.

Astăzi, Comisia Europeană a decis că în acest caz au fost încălcate normele europene. 

Comisia Europeană a decis ca suma plătită de România celor doi fraţi Micula, investitori suedezi, datorită cetăţeniei, drept despăgubiri ca urmare a anulării unei scheme de ajutor pentru investiţii încalcă normele Uniunii Europene privind ajutoarele de stat, şi aceasta dupa ce Ministerul Finanţelor din România a acordat despăgubirile celor doi fraţi Micula, fiind obligat de o decizie a Curţii de Arbitraj de la Washington, în decembrie 2013.

După pronunţarea acestei decizii din SUA, Comisia a informat autorităţile române că punerea în executare a hotărârii ar constitui un ajutor nou şi ar trebui să fie notificat Comisiei.

În februarie 2014, autorităţile române au infomat serviciile Comisiei că au pus în executare parţial hotărârea respectivă, prin compensarea despăgubirilor pe care România a fost somată să le plătească prin taxele datorate de către una din societăţile reclamante.

Beneficiarii trebuie să ramburseze acum toate sumele deja primite, care sunt echivalente cu cele acordate în cadrul schemei de ajutor, care a fost anulată.


Etichete Comisia Europeanarecuperaredespăgubirifratii Miculaministerul finantelorBruxellescetatenieSuediaCurtea de arbitrajWashingtonreclamatiitaxeexecutare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live