Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Septembrie 2020
Vizualizari: 281
Comentează add

CE cere coordonarea măsurilor de combatere a pandemiei

radiojurnal

 Ursula von der Leyen. Foto: Comisia Europeană

Comisia Europeană a cerut țărilor membre să-și coordoneze măsurile de combatere a pandemiei și să le comunice clar, la nivelul Uniunii.
 
Șefa Comisiei, Ursula von der Leyen, a spus că este nevoie de predictibilitate, mai ales în cazul deciziilor care restrâng libertatea de mișcare, o aluzie la restricțiile la graniță reintroduse recent în Ungaria.
 
Ursula von der Leyen: În primul rând propunem un cod de culori comun - oamenii care călătoresc au nevoie să știe și să poată identifica în mod clar regiunile de risc din Europa. Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor va publica săptămânal o hartă actualizată, pe baza informațiilor de la statele membre. Pe această hartă fiecare regiune și țară va fi verde, portocalie sau roșie, în funcție de situația epidemiologică de acolo.
 
Realizator: Comisia Europeană mai propune testarea, după trecerea granițelor, a cetățenilor care călătoresc, pentru a înlesni libertatea de mișcare și o limită comună a ratei de infectare de la care țările Uniunii să impună restricții.
 
(PH)

Etichete CEComisia Europeanăpandemiecoordonare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live