Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

24 Septembrie 2021
Vizualizari: 524
Comentează add

Varșovia a declarat stare de urgență de-a lungul frontierei sale cu Belarusul.

CE cere ca Frontex să aibă acces la granița dintre Polonia și R. Belarus

sergiu-stet

   Foto: Arhivă.

Intrebarea 1

Sigur
Nu
Sigur
Comisia Europeană a cerut vineri, 24 septembrie, Guvernului polonez să permită accesul personalului Frontex la frontiera țării cu Republica Belarusă, unde au murit patru migranți în timp ce încercau să treacă în Europa, pe fondul unei creșteri a imigrației neregulate, fenomen pe care blocul comunitar european îl pune în sarcina Minsk-ului.
 
"Recunoaștem că autoritățile poloneze se confruntă cu o situație dificilă. Situația a fost creată de o încercare de a folosi oamenii în scopuri politice", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de BBC.
 
"Este esențial ca Polonia să-și îndeplinească în mod eficient atribuțiile de gestionare a frontierelor. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să se facă în detrimentul vieții umane. Îndemnăm autoritățile acestui stat membru să se asigure că oamenii aflați la frontieră primesc îngrijirea și asistența necesare".
 
Reprezentantul Comisiei Europene a afirmat că permiterea accesului polițiștilor de frontieră din cadrul Agenţiei Europene pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex) a fost "o idee foarte bună".
 
Polonia, stat care dispune de una dintre cele mai mari efective de grăniceri din Europa, a declarat că gestionează situația și nu a invitat prezența Frontex în zona de frontieră. Varșovia a declarat stare de urgență de-a lungul frontierei sale cu Belarusul - granița estică a UE - ceea ce înseamnă că jurnaliștilor sau activiștilor nu li se permite să asiste la evenimentele din zonă. 
 

Etichete VarșoviaFrontexBelarusPolonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live