Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Ianuarie 2021
Vizualizari: 138
Comentează add

Curtea Europeană de Justiție a decis că nou-înființata Cameră disciplinară din Polonia nu îndeplinește standardele europene privind independența tribunalelor.

CE avertizează Polonia pentru nerespectarea independenței justiției

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Comisia Europeană a amenințat că va demara proceduri juridice împotriva Poloniei dacă nu va suspenda activitatea Camerei disciplinare a Curții Supreme a Poloniei, transmite corespondentul BBC.

Camera a fost înființată în cadrul vastei reforme a sistemului judiciar polonez inițiate de formațiunea de guvernământ, PiS.

Camera disciplinară a Curții Supreme a fost înființată în 2017, ca parte a amplelor reforme ale coaliției de guvernare, însă a fost îndelung criticată pentru că sporește controlul politic asupra sistemului judiciar.

În luna aprilie a anului trecut, Curtea Europeană de Justiție a decis că nou-înființata Cameră disciplinară nu îndeplinește standardele europene privind independența tribunalelor și a dispus suspendarea deîndată a activităților sale.

Această dispoziție a instanței europene nu a fost respectată, iar Camera disciplinară a Curții Supreme a decis ridicarea imunității judecătorilor polonezi care au fost critici la adresa reformelor juridice din țară.


Etichete PoloniatribunalejustițiejudecătoriPiS.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live