Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

22 Martie 2017
Vizualizari: 1112
Comentează add

Comisia Europeană are puterea şi mijloacele de a convinge statele care nu îşi îndeplinesc obligaţiile de a primi imigranţi pe teritoriul lor

CE ar putea lua măsuri contra statelor care nu acceptă cotele de imigranţi

luminita-apostol

 

Comisarul Dmitris Avramopoulus va vizita la Varşovia sediul Frontex, agenţia europeană responsabilă de paza frontierelor externe ale UE.

La conferinţă de presă comună cu directorul Frontex, Fabrice Legery, comisarul european a lăudat munca agenţiei, dar a subliniat şi marea provocare a momentului, migraţia din Africa spre Europa, care aduce dificultăţi în plus la misiunea ce trebuie îndeplinită de Frontex.

Comisarul pentru migraţiea spus că fără apărarea eficientă a frontierelor externe ale UE, terestre şi maritime, spaţiul de liberă circulaţie Schengen, unde nu există frontiere, este în pericol.

Dmitris Avramopoulus a subliniat că Frontex a devenit un simbol al acţiunii rapide şi de asemenea al solidarităţii şi responsabilităţii. Aceste două principii comisarul Avramopoulus le doreşte împărtăşite şi de statele membre ale UE atunci când este vorba despre preluarea celor de imigranţi, pentru a uşura povara ţărilor unde sosesc aceştia, în special Italia şi Grecia.

Comisarul pentru migraţie s-a declarat dezamăgit de multe guverne europene, despre care a spus că nu şi-au îndeplinit angajamentele prevăzute în planul de doi ani al UE, care va expira în luna septembrie. Conform planului, 160.000 de imigranţi ar fi trebuit preluaţi de ţările UE, dar din toamna anului 2015 şi până acum doar aproximativ 14.500 de imigranţi au fost relocaţi din Grecia şi Italia.

Agenţia Reuters scrie că deşi Comisia Europeană poate să ia masuri împotriva statelor membre nu a făcut acest lucru până acum pentru că este vorba despre o chestiune politică extrem de delicată. Ieri însă, comisarul Avramopoulus nu a exclus ca Bruxelles-ul să ia măsuri împotriva statelor membre care nu acceptă cotele de imigranţi. 


Etichete Comisia EuropeanăimigrantiDmitris AvramopoulusFrontexUESchengenItaliaGrecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live